sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Fiiliksiä

Moi!
Ajattelin tässä aikani kuluksi kirjoittaa ihan perinteisen kuulumispostauksen. Ja mullehan kuuluu tosi hyvää!

Ensinnäkin koulu on alkanut sujumaan rutiinilla ja voin sanoa, että mä oikeesti jopa tykkään suurimmasta osasta tunneista! Ainoa joka ei tällä hetkellä nappaa, on matikka. Mun matikka on siis "science opinion" eli haastavin mitä tuolta koulusta löytyy, ja saa nyt nähdä jatkanko mä siellä, mutta en kyllä ainakaan usko läpi pääseväni tästä kurssista. Me käydään sellasia asioita, joita en ole vielä oppinut ja sellaisella tahdilla että joka tunti tulee jotain uutta. Viime tunnilla kyllä onneksi ekaa kertaa tajusin jotain ja sain vielä tehtävätkin oikein!


Yllätys yllätys mun suosikkiaine on draama! Meillä on nyt molemmissa kursseissa aloitettu projektit, jotka pitäisi olla valmiita joulukuussa. Toisella kurssilla käsitellään aihetta "healthy rebellion" ja siihen liittyen tehdään toisen koulun luokan kanssa sarja pieniä esityksiä jotka voi olla mitävaan monologista koko ryhmän lavalla oloon ja tämä sitten esitetään joulukuussa koululle ja sen jälkeen illalla vapaalle yleisölle. Toisessa taas pitää valita ja ruveta työstämään monologia, joka esitetään sitten lavalla spotlightissa luokalle. Jännät paikat tulee olemaan.

Muuten mun suosikkeja on ethics, jossa on aina jotain mielenkiintoisia keskusteluja, esimerkiksi viimeksi liittyen rasismiin ja sitä ennen "take a knee"- jutun paisumisesta mediassa (johon muuten myös meidän draaman healthy rebellion teema perustuu). Myös contemporary world on mielenkiintoista.

The old port of Montreal

Vaikka välillä onkin yksinäinen fiilis, niinkuin varmasti jokaisella vaihtarilla, en mä oikeesti ole yksin. Koulussa on noin 10 ihmistä joiden kanssa tulee juteltua, kun ollaan samoilla tunneilla, kerran näin muita YFUlaisia Montrealista, kun yhdellä heistä oli syntymäpäivä. Ja olen käynyt pari kertaa downtownisssa mun kaverin (personal tour guide hahah :D) kanssa.
Mun perhekin on edelleen ollut ihan mahtava!

Thanksgiving oli ja meni, vietettiin se perheen kanssa, sunnuntaina dinnerillä host äidin vanhemmilla ja sunnuntaina host isän sukulaisia tuli meille syömään.

Viime viikonloppu oli ehdottomasti paras tähän mennessä, lauantaina kävin katsomassa Phantom of the Operan, kun se on tällä hetkellä Pohjois-Amerikan kiertueella! Jos teillä ikinä on mahdollisuus, menkää kattomaan! En kyllä hetkeen tule unohtamaan sitä kokemusta. Olen aiemmin nähnyt pari musikaalia (Suomessa Mamma Mian, Lontoossa the Lion King), mutta tämä oli kyllä ihan eri tasolla. Lavasteet oli uskomattoman hienot, musiikki hyvää ja näyttelijät ihan mahtavia! Erittäin Broadway -meininki. Innolla odotan helmikuuta kun pääsen katsomaan Les Miserablesin!


Before the show began

Musikaalin jälkeen tapasin mun italialaisen kaverin koulusta ja mentiin hänen kanssa kiertelemään kaupunkia ja sen jälkeen syömään muutaman muun international studentsin kanssa! Oli tosi hauska ilta, mutta pakko myöntää, että mua ei oikein kiinnostanut kuulla sata ja yksi juorua meidän koulun pojista hahah. Sunnuntaina mentiin downtowniin ja vanhaan kaupunkiin mun toisen kaverin kanssa ja oli kyllä super hauskaa!

Tällä viikolla mulla oli perjantai vapaa, onneksi. Keskiviikkona kävimme grade 11 kanssa career fair- tapahtumassa, jossa oli standeja eri kouluista high schoolin jälkeen, kun näillähän 11 on graduation vuosi, ja kaikkien pitäisi päättää mihin mennä seuraavaksi (paitsi mun, kun on sitten Suomessa koko lukio vielä edessä :D).
Torstaina meillä oli draamatreenit koulun jälkeen kuuten asti ja sinne tuli toisenkin koulun draamaluokka, jotka tekee meidän kanssa sen yhteistyöprojektin, tehtiin erilaisia harjotuksia ja suunniteltiin projektia.

46th floor of Place Villa Marie.

Perjantaina nukuin pitkään ja skypetin parin kaverin (ja mun isän) kanssa. Illemmalla menin host äidin ja veljien kanssa koululle pumpkin picking- tapahtumaan. Ei siis oikeesti poimittu kurpitsoja, mutta syötiin hyvää ruokaa ja ostettiin muutama kurpitsa joita voidaan sitten kaivertaa halloweeniksi!

Sen jälkeen tapasin mun kaverin seitsemältä ja lähdettiin downtowniin. Kierreltiin sielä, kunnes oli ihan pimeää ja kiivettiin sitten Mount Royalin huipulle (vaikka se onkin ehkä enemmän kukkula kuin vuori, korkeutta 233 metriä), josta on ihan mahtava näköala kaupunkiin. Näytti ihan joltain elokuvan kohtaukselta, kaikki ne valot. Oli kyllä ihan kamala kiivetä sinne, super paljon portaita metsässä ja ei mitään katuvaloja. Mutta siitä selvittiin, ja oli kyllä sen jännityksen arvoista!
Mount Royalin jälkeen mentiin metrolla paikkaan, josta päästiin kävelemään Jacques Cartier- sillan yli. Se silta on tosi kaunis liikkuvine valoineen, jotka näin syksyllä olivat oranssin värisiä.

On top of  Mount Royal


Yksi asia, jonka olen unohtanut aiemmin mainita; Aloitin karate- tunneilla käymisen! Olen nyt pari viikkoa käynyt, kahdesti viiikossa. Mun ryhmä viikolla on siis aikuisten ryhmä, ja siellä kaikilla muilla paitsi mulla ja yhdellä 65- vuotiaalla on mustat vyöt :D. Hauska siellä sitten alottelijana valkoisella vyöllä yrittää pysyä perässä. Ja meidän opettaja on ihan täysin ranskankielinen, eikä meinaa osata kääntää mulle englanniksi asioita, mutta yleensä onneksi joku sitten osaa. Lauantaisin käyn ryhmässä joka koostuu suurimmaksi osaksi 7-12 vuotiaista (jotka on kaikki mua parempia) hahah. Tuntien jälkeen olen ihan super väsynyt (tänäänkin nukuin 2 tuntia päivällä, mutta siihen saattoi toki vaikuttaa sekin, että tulin kotiin yöllä vasta puoli yhden aikaan hah)

Huomenna on sunnuntai, mennään varmaankin syömään isovanhemmille. Sitten taas maanantai ja koulu... Mutta ensiviikollakin mulla on perjantai vapaa, niin eiköhän tästä selvitä.

Jacques Cartier- bridge. Hard to believe that it's actually green, when the light's are not on.
Toivottavasti jaksoitte lukea, tuntuu itsestä ainakin, että tämä postaus oli kauhean sekava, kun kerroin niin monesta eri asiasta. Hyvää tulevaa viikkoa kaikille!

-Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti