tiistai 21. marraskuuta 2017

Pitkästä aikaa (Halloween, kuulumisia jne)

Mä kun niin ajattelin, että kirjoittaisin säännöllisesti täällä ollessa. Päivät vaan menevät niin kovalla vauhdilla.

Tässä ihan perinteinen kuulumispostaus, aloittaen Halloweenia edeltävästä viikonlopusta. Aloitin kirjoittamaan tätä jo pari viikkoa sitten, joten aiheet saattaa pomppia aika paljon, mutta koittakaa kestää :D.Tiivistettynä: Halloween- viikonloppu oli todella kiva. Perjantaina minulla oli taas ped day, eli vapaata koulusta. Päivällä Skypetin kotiin ja illalla lähdin ulos kaverien kanssa. Kaksi Ontariossa asuvaa YFUlaista tuli Montrealiin viikonlopuksi, niin näytettiin paikallisen kaverin kanssa Mount Royal ja Jacques Carter- silta, eli sama kävelyreissu kuin edeltävällä viikolla :D.
Lauantaina aamulla menin karatetunnille, joka oli todella kivaa. Iltapäivällä downtowniin samojen kavereiden kanssa kuin perjantaina. Kierreltiin old-portin lähellä (year-round christmas store on paras!!) ja sen jälkeen mentiin yhelle kaverille ja pelattiin "Heads-up!" peliä ja syötiin pizzaa, eli aika täydellinen ilta!Halloween oli siis tiistaina 31.10. (yli kaksi viikkoa sitten, apua, mihin tää aika menee). Koulussa oli pukupäivä ja vaikka mulle muutama tyyppi sanoi, että vain oudot pukeutuu, päätin ottaa riskin ja onneksi otin, suurin osa oli pukeutunut! Oli muuten ihan samanlainen koulupäivä kuin aina, mutta lounastauolla kaikki pukeutuneet sai mennä trick or treating ympäri koulua.Koulun jälkeen kaksi mun kaveria, myös YFUn kautta Montrealissa asuvia vaihtareita, tuli meille ja valmistauduttiin lähtemään ulos trick or treating. Mentiin siis me kolme, ja mun koko muu perhe (veljet, sisko, vanhemmat). Oli ihan super hauskaa!
Mun asu oli koko päivän The Phantom.
Käveltiin siis ympäri lähialueen katuja ja käytiin niissä taloissa joissa oli koristeet pihalla ja valot päällä. Monilla oli ihan mahtavat koristeet ja muutama kauhutalokin oli järjestetty. Läheisessä puistossa oli myös ohjelmaa, kuten "Freak show" -kummituskuja, jossa oli näyttelijöitä säikyttelemässä!
Karkkia sain yhden Alepa-muovikassillisen verran.Mulla on tosi hankalaa tajuta kuinka nopeasti aika meneekään! Olen asunut täällä Montrealissa jo yli kaksi ja puoli kuukautta.
Tämä marraskuuhan kuuluu niihin kuukausiin, joista etukäteen vaihtareita pelotellaan, että alkaa koti-ikävä ja kulttuurishokki tuntua, mutta mä olen onneksi siltä tähän mennessä välttynyt. Mulla vaan on täällä yksinkertaisesti kaikki mennyt niin hyvin. Vaikka arki on jo tuttua, sama reitti kouluun, samat aineet ynnä muuta. Yksi iso syy kyllä on, että täällä mä oikeesti tykkään koulusta! Kun sain matikan vaihdettua science opinionista normaaliin, on kaikki aineet onnistunut ja ollut mielenkiintoisia. Edelleenkin mun suosikki on draama. Tällä hetkellä toisen drama kurssin aiheena on monologit ja scene studies. Mun monologi on Sam's speech elokuvasta Lord Of the Rings: Two Towers.
Aloitin myös pari viikkoa sitten koulun improv clubissa. Sen kohokohta tulee olemaan marraskuussa regionals- kilpailut täällä Montrealissa. Paljon on vielä opittavaa ennen sitä.Englannin puhuminen alkaa pikkuhiljaa helpottua. Ei mulla vielä mitään super "ahaa- elämystä" ole ollut, että puhe tulisi ihan ongelmitta, ja suomiaksenttikin on vahvasti läsnä, mutta ainakin elän siinä toivossa, että jotain kehitystä tapahtuu. Suomenkielisten lauseiden muodostamisessa ainakin huomaan kohtaavani entistä enemmän ongelmia, hah!

Koulussa ensimmäisen jakson keskiarvo mulla oli 87! Kaikki joilla on yli 80 sai "honor student" leiman todistukseen. En mä siitä tiedä onko sillä mitään oikeeta merkitystä, mutta kivaltahan se ainakin näyttää :D.

Muuten elämä on siis pyörinyt ihan normaalisti. Karatetreenit jatkuneet, vähintään kerran viikossa olen nähnyt kavereita, jne. Koulussa olen löytänyt vihdoin sellaisen vakituisen porukan, joiden kanssa syön lounastauolla, useimmiten Uno- korttipeliä pelaten. Muutenkin alkaa tuntua siltä, että kuuluu porukkaan, monet muistaa mun nimen (paitsi ranskanopettaja, joka ihan yhtäkkiä kahden kuukauden hyvän lausumisen jälkeen kutsui mua tänään nimellä Anita xD).En nyt tähän postaukseen enää osaa ajatella muuta kirjoittamisen arvoista. Joulu lähestyy, samoin -20 asteen pakkaset ja lumimyrskyt. Kirjoitan taas jossain välissä, kun ehdin, tai jos saan hyvän idean postausta varten.

Ajattelin jossain vaiheessa kirjoittaa jonkinlaisen kysymyspostauksen vaihtarien useimmin kysytyistä kysymyksistä, niin jos kukaan siellä ruudun toisella puolella haluaa kysyä jotain, tai on postausideoita, laittakaa vaan kommenttia tuohon alas!
Hyvää viikkoa kaikille!

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti