lauantai 23. kesäkuuta 2018

PROM 2018

Mikä on yhteistä kaikille amerikkalaisille high school- elokuville?Kuten amerikasta tutuksi tullut tapa on, mun kouluni täällä Montrealissa järjesti myös senior prom- tanssiaiset viimeisten kokeiden jälkeen. Mä siis olin tämän vuoden secondary 5 (grade 11) luokalla, joka on Quebecin provinssissa high schoolin viimeinen.

Koko vuoden puhuttanut ja valmisteltu kohokohta koitti viimein 20.6. Odotin mielenkiinnolla, että pääsin näkemään mikä tämä paljon puhuttu tapahtuma oikeasti on. Tiesin vain, että formal asu oli pakollinen, ja että se ilmeisesti olisi tosi ylellinen tilaisuus. Meidän koulun prom järjestettiin Le Crystal nimisen 5- tähden hotellin salissa.

Sisäänpääsy maksoi yhteensä n. 71€ (110 cad), joka maksettiin kahdessa erässä, ensimmäinen joulukuussa ja toinen huhtikuussa. Hinta oli mielestäni hämmentävän kallis koulun tanssiaisiksi, kun kuitenkin piti vielä hommata myös asu tätä päivää varten. Minulla meni "haalariasuun" (mikä on jumpsuitin suomennos?) ja kenkiin yhteensä noin 190€. Kuitenkaan paikan vuokraaminen ja tarjoiltavan sekä djn hankkiminen ei ole kovin halpaa, jolla hinta selittyy.

Itse prom päivänä kaverini teki mulle ja parille muulle mun kaverille meikit (onneksi, en mä olisi itse osannut mitään itse tehdä) ja sitten kulutettiin aikaa pari tuntia ennen kuin oli aika lähteä. Me saatiin kaverin äidiltä kyyti, mutta jotkut meidän koulusta olivat jopa tilanneet limusiinit viemään heidät paikanpäälle.

Kaverien naamat sumennettuina, koska en tajunnut kysyä voinko käyttää tätä kuvaa muuten

Prom alkoi kello 18:30 cocktail hourilla (cocktail oli sprite/hedelmätiiviste sekoitusta), johon vanhemmatkin olivat tervetulleita. Mun host äiti tuli ja otti kuvia :). 19:30 alkoi illallinen, joka oli vain meille oppilaille sekä opettajille. Illallistila oli todella hieno. 7-10 ihmisen etukäteen tehdyt pöytäryhmät olivat ympäri salia. Pöytiä oli tietääkseni 20, eli meidän luokka-asteella oli noin 200 oppilasta. Paikalla oli kaksi DJ:tä huolehtimassa musiikista ja photobooth.

Ruuaksi meille tarjoiltiin ensin leipiä, sitten alkuruuaksi pastaa. Tämän jälkeen salaattia ja viimeisenä pääruokana kanaa ja perunoita keitettyjen kasviksien kera. Jälkiruuaksi oli erilaisia kakkuja ja karkkia. Kaiken tämän ruuan ohessa oli aikaa mennä tanssimaan lavalle tai muutenvaan kiertelemään ja etsimään kavereita jotka saattoivat olla eri pöydissä. Meille näytettiin myös muistovideo nyt kesällä eläkkeelle jäävästä rehtoristamme, joka työskenteli koulussani rehtorina 11 vuotta. Jaettiin myös muutama palkinto, kuten "eniten myöhästymisiä ja poissaoloja tänä vuonna" ja "eniten hall pass:eja käyttänyt". Hall passit siis tarvittiin aina, jos halusi lähteä luokasta esimerkiksi vessaan tai tulsotamaan papereita koulutyötä varten.


Noin kello 23:10 porukka alkoi vähitellen lähtemään. Host isäni tuli hakemaan minut puolilta öin. Viimeisen puoli tuntia meitä oli paikalla enää noin 20, ja DJ soitti musiikkia joihin kaikki huudettiin sanoja täysillä mukana, mukaanlukien All Star Shrek- elokuvasta, Never Gonna Give You Up ja Bohemian Rhapsody. Eli siis biisejä, jotka kaikki osaa ulkoa, mutta eivät koskaan kuuntele tosissaan (no offence :P). Puoliltaöin olisi alkanut after party, mutta viiden tunnin sosiaalisoituminen ja kova musiikki olivat ihan tarpeeksi minulle, ja menin tyytyväisenä kotiin nukkumaan.

Kokonaisuudessaan Prom oli kyllä mahtava once in a lifetime- kokemus. Hintaa sille toki kertyi, mutta ei voi mitään, ja jollainhan koulun ne hotellivuokrat, dj, ruuat ynnä muut oli maksettava. Ihana ilta ihanien ystävien kanssa, mitä muuta sitä voisikaan toivoa.

Tämä ja ylempi kuva ovat Montralin old portin kellotornissa torstaina otettuja :)

Postauksesta tuli pitkä, mutta toivottavasti jaksoitte lukea. Nyt yritän keksiä mahdollisimman paljon tekemistä seuraavan kahden viikon ajaksi, että ei tulisi aika pitkäksi. Haluan ainakin nähdä kavereita vielä kun on mahdollista, ja nähdä vielä mahdollisimman paljon Montrealin kaupungista, johon en ikinä kyllästy. 17 päivän päästä olen jo Suomessa.

Hyvää Juhannusta (jota ei muuten täällä vietetä, mutta sunnuntaina on Quebecissa kansallinen vapaapäivä St. Jean Baptiste, joka juhlistaa Quebecin historiaa.)
-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti