tiistai 23. tammikuuta 2018

New Year, New Me, eh?

Vuosi vaihtui (jo lähes kuukausi sitten!), mutta minä olen edelleen sama henkilö kuin ennenkin. Niinhän sitä aina sanotaan. Tänä vuonna uskoisin kuitenkin voivani sanoa, että sitä on tullut kasvettua ihmisenä aika paljon vuoden 2017 alusta. Tarkemmin sanottuna syyskuun alusta. Siitä päivästä kun pohdin, millaista on seuraavana päivänä lentää valtameren toiselle puolelle elämään vuodeksi. Paljon on vielä edessä, mutta myös lähes viisi kuukautta takana! Aika rientää.

Joku montrealilainen oli koristellut talonsa yli 100 000 jouluvalolla Frozen- elokuvan teemaisesti. Aika hieno näky. 

Joulun vietto täällä Kanadassa erosi Suomen joulusta, muttei kuitenkaan tavattoman paljoa. Joulua juhlittiin aaton sijaan joulupäivänä, mutta kävimme kuitenkin aattonakin sukulaisilla. Aattona Skypetin myös kotisuomeen joulupöytään :D.

Joulupäivänä heräsin aamulla noin seitsemän aikaan pikkuveljien huutaessa oven takana "Herää Annika!!! Joulupukki tuli!!". Niinhän se oli, lahjoja oli kuusen alla iso kasa. Muutama paketti myös minun nimelläni varustettuna. Olin iloisesti yllättynyt, kun päivän päätteeksi minulla oli kaksi uutta juomapulloa, pari rannekorua, kanadalapaset, kaulahuivi, suklaata, suklaata, suklaata, sekä ihonhoitotuotteita. En ollut odottanut paljoa, joten olin enemmän kuin iloinen näistä!Minä ja hostsiskoni ostimme yhdessä perheemmelle lahjat, niin ei tullut liian kalliiksi eikä tarvinnut miettiä ettei ostaisi samoja asioita. Hostvanhemmille ostimme Body Shopista valmiit paketit ja pikkuveljille hatut pelikaupasta (6- vuotiaalle Batman ja 10- vuotiaalle Superman aiheiset). Hostisovanhemmille ostimme teetä.

Joulu ja uusi vuosi siis sujuivat aika samanlaisissa merkeissä. Aattona sekä päivänä olimme sukulaisilla, tuli syötyä ihan liikaa hyvää ruokaa (jouluaattona kinkun sijaan kalkkunaa!). Vuosi vaihtui televisiosta Time Squaren vuodenvaihdetta katsoessa.

Loma meni nopeasti (ja silti ehdin käydä kolmesti leffateatterissa! Jumanji ja The Greatest Showman oli tosi hyviä, suosittelen!). Kävin ulkona kavereiden kanssa pari kertaa, kerran downtownissa, kerran Laser Tagissa ja kerran ihan vaan katsomassa leffaa kaverin kotona.

Metroasema
Tammikuun kahdeksas päivä alkoi taas koulu ja arki. Ensimmäinen kouluviikko sujui hyvin, ei tullut paljon läksyjä eikä ollut stressaavaa. Eilen kuitenkin alkoi jo selvemmin näkymään, että Mid term exams alkaa tällä viikolla, kun oppilaat stressaavat ja opettajat painostavat. Itse kuitenkin pääsen tästä pinteestä niinsanotusti vaihtari-korttia näyttämällä, nimittäin en valmistu täällä, joten mun ei myöskään tarvitse tehdä valtakunnallisia kokeita. Onneksi pääsen niin helposti tästä, nimittäin en minä niitä kuitenkaan olisi päässyt tekemään! Samalla viikolla kokeiden kanssa menen nimittäin YFUn puolivuotis-valmennukseen ja siitä YFUn järjestämälle koiravaljakkoajelulle!

Viime viikolla aloitin laulutunneilla käymisen. Nyt siis käyn kerran viikossa laulussa, kahdesti karatessa ja kerran improv clubissa koulun jälkeen! Eipähän ainakaan aika ehdi liian pitkäksi käymään.

Muutamankymmenen metrin päässä koulusta.
Tänään (23.1.) heräsin aamulla siihen, että facebookissa oli ilmoitus koulun olemisesta kiinni! Jokainen Montrealin koulu ja päiväkoti on suljettu sääolosuhteiden takia. Liian liukasta tai jotain sellasta, en ole ihan varma itsekään. Kelpaa kyllä!

Illemmalla menen host momin kanssa katsomaan Montreal Canadiens vastaan Colorado NHL- peliä!

Tyhjä metrovaunu, parasta täyteen ruuhka-aikametroon tottuneelle.

Toivottavasti teidän vuosi on alkanut hyvin. Seuraavalla kerralla tulen varmaankin kirjoittamaan koiravaljakkoajelusta! Hyvää loppuviikkoa kaikille :D

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti