torstai 6. heinäkuuta 2017

Aloitus + YFUn lähtövalmennus

Moi!


Tätä blogia kirjoittaa Annika, kohta 16v tyttö Suomesta. Blogi tulee pääasiassa kertomaan vaihto-oppilasvuodestani Kanadassa, 2017-2018.
Vaihtarijärjestönä minulla on Youth For Understanding (YFU).
Tässä postauksessa kerron vähän myöhässä YFUn vaihto-oppilaiden lähtövalmennuksesta.

Valmennus järjestettiin 20.-21.5. Virroilla. Kyyti Virroille oli järjestetty Tampereelta, jonne sain kyydin vanhemmiltani. Tampereella järjestettiin myös oma päivän mittainen valmennus vanhemmille.

Saavuimme Virroille noin klo. 10. Meille jaettiin laput, joissa luki meidän huonejaot ja toisella puolella aikataulu päiville.


Kanadaan lähtijöitä on vain viisi, joten meidät laitettiin kaikki USA 1 -ryhmään. Muita ryhmiä oli muistaakseni Eurooppa ja Kaukomaat. Salissa olleet ohjelmanumerot olivat suurimmaltaosin luento-tyyppisiä, ja Väentuvassa entisten vaihtareiden, YFU vapaaehtoisten pitämiä. Väentupa oli siis vain USA 1- ryhmällä, muilla oli jotkut toiset rakennukset.

Valmennus oli todella mielenkiintoinen, ja minulle ainakin jäi käteen paljon hyviä vinkkejä ja tietoa tulevaa vuotta varten. Vapaa-aikaa ei ollut paljon, mutta se oli toisaalta ihan hyväkin asia.
Ohjelmasta mielenkiintoisinta oli mielestäni "Tikusta asiaa", jonka piti meille USA:sta kotoisin oleva Trent. Ohjelma oli hauska, erilaisten harjoitusten avulla treenasimme esimerkiksi small talkia ja silmiin katsomista. Mieleeni jäi päällimäisenä varmaankin asia, jota Trent painotti kovasti; ei pidä pelätä epäonnistumista!

Muut ohjelmat olivat sitten enemmän luento-tyyppisiä, mutta niilläkään ei ollut tylsää. Ainoa vapaa-aika meillä oli merkattu ohjelmaan nimellä "minglaus". Teoriassa se siis oli vapaa-aikaa, mutta oikeasti meillä oli ulkona erilaisia pelimahdollisuuksia, kuten lento- ja jalkapallo, sekä puujalkojen ja hyppykeppien testaaminen.

 Lauantai meni nopeasti ja pian olikin sunnuntain ensimmäisen ohjelman, Good Morning YFUn vuoro. Siellä vapaaehtoiset olivat tehneet meille "aamujumpan", eli tanssimme heidän johdolla Robinin Parasta just nyt biisiin.
Sunnuntaikin oli nopeasti ohi, ja pääsimme lähtemään takaisin kotiin hyvän viikonlopun jälkeen!

Saimme leirillä tietää alustavat lähtöpäivämme, joka kanadalaisilla on 31.8.!


Nyt leiristä on jo reilusti yli kuukausi, ja lähtöön vajaa kaksi! Edessä on vielä paljon valmistautumista, etenkin henkistä, mutta myös muunmuassa viisumin haku ja tuliaisten osto perheelle. Perheestä puheenollen, sain juuri eilen perhetietoni! He vaikuttavat tosi ihanilta ihmisiltä. Yllätyksenä tosiaan tuli, että mä suuntaan vuodeksi Montrealiin! Olin erittäin varautunut siihen, että perheeni olisi jostain pienemmästä kaupungista Ontariossa, mutta näköjään menen sitten Kanadan toisiksi suurimpaan kaupunkiin, Quebecin provinssiin.


Mielenkiintoista tulee olemaan myös se, että Montreal on ranskankielinen kaupunki. Myös mun perhe on osaksi ranskankielinen. Ja minähän en siis osaa ranskaa kuin pari sanaa! Menen siis secondary school- ohjelmalla, jonka esittelyyn YFU:n sivuilla kuuluu lause: "Secondary School -ohjelmassa vietät vaihto-oppilasvuoden Kanadassa englanninkielisessä  Ontarion tai Albertan provinssissa". Oh well, en kyllä valita, olisihan se ihan mahtavaa oppia vähän ranskaakin vuoden aikana.
Toivottavasti kaikkien kesäloma menee hyvin! Yritän postata vielä jotain ennen lähtöä, varmaankin viimeistään tulla kertomaan mun läksiäisistä, mutta saa nähdä jos tulen muutenkin kirjoittamaan jotain kuulumisia tänne.


- Annika

4 kommenttia:

 1. Jään seurailee!:) Ois kiva jos tekisit myös postauksen, missä listaisit lisää tän vuoden vaihtariblogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei en ollut huomannut, että mulla oli joku kommentien varmistus juttu päällä niin en nähnyt tätä aiemmin!
   Mutta kiva että kiinnostaa! :D Tollainen postaus löytyy Iidan freefaraway.blogspot.fi blogista!

   Poista
 2. Ranskankin oppiminen olisi varmasti vain kiva plussa vaihtovuoteen, vaikka aika hassua, että YFU:n sivuilla sanotaan, että sun "Kuuluisi" päätyä englanninkieliselle alueelle :D Jään seurailemaan mielenkiinnolla, miten sun vaihtovuosi tulee menemään!

  https://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä sen pelkästään positiivisena asiana otan! Mahtavaahan se olisi oppia uutta kieltä samalla.
   Liityin lukijaksi sun blogiin! :)

   Poista